Düşük Proteinli Yoğurt Karışımı - 40g
Referans: 869123456154
Düşük Proteinli, Vegan ve Glutensiz
Mayalarken ekşimiş ev yoğurdu kullanmanızı tavsiye ederiz.
Mayalama esnasında mayanıza 2-3 damla limon damlatınız.
1 KG YOĞURT MAYALANABİLİR !
Deneme boy olan 40 g paketimiz ile ürünümüzü denemiş olacaksınız.
İçindekiler: Mısır Nişastası, Patates Nişastası, Selüloz Lifi, Maltodekstrin, Tuz, Aroma.
Hazırlanışı: 1 litre (5 su bardağı) düşük proteinli sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine poşetin tamamını ilave edin.
Topaklanma kalmayacak şekilde iyice karıştırın. Sütü karıştırarak kaynatın. Kaynamaya çıktığında 7 dakika orta ateşte karıştırarak kaynatın. 7 dakika sonunda ocağa kapatın ve mayalama sıcaklığına kadar soğumasını bekleyin.
Mayalama sıcaklığına geldiğinde ev yapımı yoğurttan 1 yemek kaşığı alıp süte katın ve karıştırın. Mayalama kabınızın üzerini sararak 17 saat boyunca mayalayın.
17 saatin sonunda yoğurdu buzdolabına koyun. Mayalama sonunda yoğurdunuz sıvı olsa da buzdolabına koyunuz.
Yoğurdunuz buzdolabında bekledikten sonra yoğurt şeklini alacaktır. Yeterince soğuduktan sonra (yaklaşık 12 saat sonra) tüketebilirsiniz.
Ayran ve cacık yapımında isteğe göre bir miktar limon sıkabilirsiniz.
Not: Vegan beslenenler süt ve maya kullanımını diyetlerine uygun olarak değiştirebilirler.
BESİN DEĞERLERİ 100 g |
||
Enerji /Energy |
343 |
kcal |
Yağ / Fat |
2,8 |
g |
Karbonhidrat / Carbohydrate |
74,6 |
g |
Diyet Lif / Dietary Fiber |
9,8 |
g |
Protein |
<0,1 |
g |
- Fenilalanin |
<0,1 |
mg |
- Tirozin |
<0,1 |
mg |
- Lösin |
<0,1 |
mg |
- Isolösin |
<0,1 |
mg |
-Valin |
<0,1 |
mg |
-Alanin |
<0,1 |
mg |
-Metionin |
<0,1 |
mg |
-Glutamik Asit |
<0,1 |
mg |
-Aspartik Asit |
<0,1 |
mg |
-Arjinin |
<0,1 |
mg |
-Glisin |
<0,1 |
mg |
-Serin |
<0,1 |
mg |
-Treonin |
<0,1 |
mg |
- Lizin |
<0,1 |
mg |
- Histidin |
<0,1 |
mg |
-Prolin |
<0,1 |
mg |
Bilgi kartı
- Enerji
- 343 kcal
- Yağ
- 2,8 g
- Karbonhidrat
- 74,6 g
- Diyet Lifi / Dietary Fiber
- 9,8 g